عنوان الموضوع : ضعى فى المجمد
مقدم من طرف منتديات العندليب
السلام عليكم اليك اختى بامكانك وضع فى المجمد
فى العلب ضعى صلصة الطماطم بالتوابل و الثوم و استعمليها كصوص على السمك او البطاطا المقيلية او المعقودة
ضع ايضا فى المجمد الدرسة التى نستعملها للحريرة وهى عبارة عن
قصبر حشيش +الثوم+التوابل وقليل من الزيت دقيهم فى المهراز و ضعيها فى علب لحين استعمالها
استعملى ايضا درسة الدولمة المتكونة من المعدنوس و الثوم و التوابل ارحيهم ووضعيهم فى المجمد و استعميلهم فى كل انواع المحشى
طيبى الحمص مع البهارات ووضعيه فى المجمد سوف تجدينه جاهزا للاستعمال
و بما اننا فى موسم الفول فوريه و وضعيه فى اكياس و ضعيه فى المجمد و استعمليه فى اطباقك يجيك ساهل عند الاستعما ل
الثوم نقيه و الدرسيه وحطيه فى علب ووضعيه فى المجمد
اما الدجاج نقيه و ضى عليه الملح و التوابلك المفضلة سوف تجدينه جاهز للاستعمال
خدمى كويرات اللحم وط يبيهم فى الكوشة و عندما يبردو دريهم فى اكياس و استعميلهم فى اطباقك
اما الحشاوش و المعدوس قطعيهم و ديرهم فى العلب لحين الاستعمال
حتى القارس حطيه فى المجمد وتدوم صلاحيته حتى ستة اشهر
وبهاذا اختى سوف توفير مجهودك و و قت
ارجو اننى افدتكم
>>>>> ردود الأعضـــــــــــــــــــاء على الموضوع <<<<<
==================================
>>>> الرد الأول :
مشكورة اختي يعني القارص نحطوه مباشرة في المجمد
__________________________________________________ __________
>>>> الرد الثاني :
شكرا لك على النصائح
__________________________________________________ __________
>>>> الرد الثالث :
__________________________________________________ __________
>>>> الرد الرابع :
نعم اختى حطى القارس فى المجمد وعندما تريدين استعماله حطيه فى الماء الساخن واتركيه لبضع دقائق سوف تتحصلين على كمية اكبر من العصير
__________________________________________________ __________
>>>> الرد الخامس :
بــــــــارك الله فيك اختي ام امجد على هذه النصائح المفيدة .
فيما يخص الثوم هل تبقى فيه نفس النكهة والذوق بعد تجميده ام لا وشكرا .