عنوان الموضوع : طرق في حفظ المواد لرمضان
مقدم من طرف منتديات العندليب

السلام عليكم
نحضر انفسنا هده الايام لصوم رمضان ونستقبله وكلنا شوق
من بين التحضيرات حفظ مواد مختلفة حتى تسهل عملية الطبح وتختصر الوقت خاصة مع الحرارة
اقترح عليكم وضع طرقنا في كيفية الحفظ
مثلا الثوم...الطماطم...المشمش....
وانتم اعلم بالمطبخ
وجدت هده الطريقة في حفظ الطماطم تفضلو لعلكم تستفيدو
وانتظر تدابيركم كل وطريقتها حتى تعم الفائدة
طبعا ده موسم الطماطم ورخيصة وجميلة وحمرا وطعمه
يبقى اول حاجة كمية من الطماطم مغسولة ونضيفة


تانى حاجة برطمانات ازاز نضيفة
واهم حاجة يكون غطاها معدن لان الغطا البلاستيك مش هينفع معانا


تالت حاجة هنحتاج حلة فيها مية سخنة وبتغلى على البوتاجاز
وحلة تانية فيها ميه عادية من الحنفية (هقولكم ليه)




نبدأ الشغل بقى

هنجيب الطماطم المغسولة ونقطعها من تحت علامة +



ونسقطها فى المية المغلية لمدة 20 ثانية بالظبط
لاننا مش عايزين نسلق الطماطم
احنا يا دوب بنفك القشرة من عليها


بعد ال20 ثانية نطلع الطماطم ونحطها فى الميه الباردة علشان نساعد القشرة انها تطلع بسهولة
وكمان علشان نعرف نمسك الطماطم من غير مانتلسع



شوفوا تقشيرها سهل ازاى



علبال ما نقشر باقى الكمية نستغل الوقت ونعقم البرطمانات
حلة فيها ميه على البوتاجاز ونحط فيها البرطمانات وغطيانها (علشان كده قلت ماينفعش غطا بلاستيك)
ونسيبهم يغلوا لمدة 10 دقايق
وماتخافوش مش هينكسروا
ولازم لازم تكون المية مغطية البرطمانات



نكمل الطماطم
ونقطعها نصين علشان نشيل البذور منها


حنجيب مصفى وتحتها طبقق او حلة ونشيل البذر من الطماطم فى المصفى
والميه هتنزل فى الطبق
(المية دى هنحتاجها)


هنا عدت ال 10 دقايق وهنخرج البرطمانات م نالمية المغلية
وخلوا بالكم اوى لان الميه بتكون سخنة جدا
وهنطلعها بالملقاط ده ونصفى المية كويس


هنسيب البرطمانات تتصفى على فوطة مطبخ نضيفة
وهى هتنشف بسرعة ونكون كملنا الطماطم


ده بذر الطماطم و بنصفيه كويس

ودى كمية الميه اللى نزلت من البذر

دى بقى المرحلة المهمة هنعبى الطماطم فى البرطمانات
وبنحط فى كل برطمان نص معلقة ملح (كمادة حافظ) ومهم اوى اننا نضغط الطماطم فى البرطمان علشا الهوا
ولو لقينا لسه فى فراغات ندخل سكينة علشان نفرغ الهوا (وده لازم علشان ماتعفنش مننا)
ونكمل الفراغات دى بالميه اللى قلت لكم هنحتاجها

لو حبيتى تحطى اى منكهات عندك مفيش مانع يعنى ممكن فلفل اسود صحيح
او ورقتين ريحان او ورقتين نعناع او فلفلاية حامية او عود زعتر اخضر
او ورقتين كسبرة خضرا او شبت اخضر
يعنى الاختيار ليكى

كده خلاص الحمدلله عبينا البرطمانات كلها
خناخد البرطمانات ونحطها فى حلة فيها ميه سخنة على البوتاجاز
ولازم الميه تكون مغطيه البرطمانات زى كده


وهنسبهم لمدة 3 دقايق علشان التعقيم

\
وادى الطماطم بعد ما خزناها وعقمناها وبعد 100 فل و 14





>>>>> ردود الأعضـــــــــــــــــــاء على الموضوع <<<<<
==================================

>>>> الرد الأول :

بارك الله فيك

__________________________________________________ __________

>>>> الرد الثاني :

بارك الله فيك اختي

__________________________________________________ __________

>>>> الرد الثالث :

يعطيك الصحة فعلا هاذا وقت الطماطم و ذوقها رائع و هاذ الطريقة تنفع باش نخبوها للشتاء


__________________________________________________ __________

>>>> الرد الرابع :

هيا الفحلات
هاتو من جعبتكم الملااانة حتى نستفيد جميعا
شكرا الاختان امرجا وكريستال على المرور

__________________________________________________ __________

>>>> الرد الخامس :

شكرااااااااااااااااااا لك أختي