عنوان الموضوع : طريقة اكثر من رائعة لطهي البروكلي طبق جزائري
مقدم من طرف منتديات العندليب
السلام عليكم
بحثت عن طريقة جديدة لطهي البروكلو ووجدت هذهوجربتها ووجدتها رائعة فاحببت ان افيد الاخوات بها ارجوا ان تنال اعجابكم وجربوها ولن تندمو
المقادير دية لنص قرنبيطة صغيرة
3بيضات
حزمة بقدونس مقطعة صغير جدا
التوابل نص معلقة من كل
شطة فلفل اسود
كسبرة
كمون
ملح
فصين توم مهروسين
طبعا هنسلق القرنبيطة فى ماء مغلى فية كمون وملح ونقطعة وردات كبيرة علشان ميتهريش منك
بعد ما نسلقة نقطعة وردات صغيرة ونجيب طبق غويط نحط فية البيض والتوابل والبقدونس ونقلبة كويس
ونحط القرنبيط فية
ودة شكلة بعد ما حطينا فية القرنبيط
نحضر البقسماط والطريقة دى لجميع انواع البقسماط انا بعمل كمية واشيلها فى التلاجة
عبارة عن كوب بقسماط
معلقتين دقيق
معلقة نشا
ربع معلقة بيكنج بودر
ربع معلقة من نفس التوابل الى حطيناها فى خليط البيض
مع ربع معلقة كركم علشان يدينا لون جميل لما نقلية
بعد كدة نحط القرنبيط فى البقسماط ونغطية كويس بالبقسماط
ولحد الخطوة دى ممكن نحطة فى طبق فل ونغطية ببلاستك اوكيس ونحطة فى الفريزر ونطلعة على القلى على طول
ودة شكلة لما حطيناة فى البقسماط
نقلية فى الزيت بس الطاسة متكونش مليانة زيت يعنى متغطيش القرنبيط زى الشكل دة
ونطلعة على مناديل المطبخ بعد ما يحمر
وبعد كدة نحطة فى طبق التقديم ونرش علية البقدونس
طبعا ياجماعة البقونس والتوابل جوة القرنبيط طعمها روووووووووعة وخلطة البقسماط تحفة
شهية طيبة
>>>>> ردود الأعضـــــــــــــــــــاء على الموضوع <<<<<
==================================
>>>> الرد الأول :
يسلموووووووووووووووو عزيزتي تشهي
__________________________________________________ __________
>>>> الرد الثاني :
الله يبارك
تشهي
__________________________________________________ __________
>>>> الرد الثالث :
انا ااكدلك ان هذه الطريقة فعلا رائعة لانى كبرت و امى الله يحفضها دائما تعملها و لو تزدى معاه une sos blanche بالدجاج راح تاكلى اصابعك معاه هههههههههه
__________________________________________________ __________
>>>> الرد الرابع :
__________________________________________________ __________
>>>> الرد الخامس :